DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 15 aprilie 2019

Pizzeria neobișnuită ne surprinde. Încă o dată.

Motto: Visez drone zburătoare, livrând pizze îmbietoare, la înălțimi amețitoare. Adică dincolo de nori, de unde sunt eu. 🙂

Pizzeria neobisnuita


***

Să le luăm pe rând, aș zice eu.

Pizzeria neobișnuită

Păi, în primul rând la pizzeria neobișnuită, neobișnuit a fost cam totul, dacă îmi permiteți să mă exprim așa.  Să trecem în revistă doar câteva lucruri:
 1. E o companie de IT care face pizza, nimic neobișnuit. Am dreptate?
 2. Îți permite accesul în bucătărie. Personal, dacă ești la locația lor. Sau cu o cameră web care transmite în direct.
 3. Folosește o platformă de cloud computing, pe numele ei Microsoft Azure. Și au un ingredient cheie al succesului. Un sistem informațional perfect funcțional și unic, numit   Dodo IS.
 4. Oferă o pizza gratis dacă livrarea întârzie mai mult de 45 de minute. În condițiile de trafic din orașele noastre asta poate fi numită aroganță deși eu prefer să-i spun pasiune.
 5. Are și un blog neobișnuit, dar la acesta mă voi referi în paragraful următor.
 6. Iar logo-ul... Logo-ul este exact acesta. 🙂
Dodo Pizza

Acum sincer, puteți numi ceea ce ați citit mai sus ca fiind pizzeria voastră obișnuită?

Provocarea

Mi-ar plăcea să scriu pe un blog neobișnuit, cândva, un articol ca și invitat. Mai exact pe cel numit blog Dodo Pizza. De ce? Pentru că vreau să fac un pariu cu mine însumi, că cei care îl vor lectura, la sfârșit, vor avea pe față o expresie aidoma ca cea a personajului central al imaginii care urmează. Dau doar un scurt exemplu (dar e un gând ce nu-i deloc cuminte, să nu spuneți că nu v-am prevenit).

Dodo Pizza

Era vineri spre joi. Flota de drone a ștrengarului Dodo își încălzea motoarele. Unde asta? Undeva prin Constanța. Radu Basarab stătea la balconul apartamentului său situat la ultimul etaj al unui bloc aflat în centrul orașului. Primise o scurtă alertă pe telefon ce suna cam așa: „De la Dodo, vin repede. Ai grijă, sunt fierbinte”. El spera să întârzie mai mult de 45 de minute, ca să primească două la preț de una. Dar nu a fost să fie așa. Cu coada ochiului a prins la ora 11, sud-sud-vest dacă vreți, o apropiere. Drona a venit chiar lângă balcon, a livrat pizza fierbinte după care s-a asigurat că totul este în ordine. Evident, după ce am plătit prin contact less cu telefonul.

Fiind un pariu trebuie să aibă și miză. Dar asta în paragraful următor. 🙂

Pizzeria neobișnuită în Constanța - provocarea cu numărul doi lansată de mine.

Dodo Pizza, mi-ar plăcea să scriu pe blogul vostru neobișnuit, dar momentan provocarea pe care o lansez este: pe când o pizzerie Dodo în Constanța? O întrebare simplă ce necesită un răspuns la fel de simplu. Vreau doar să știu când voi avea și eu parte de așa ceva:

Dodo Pizza

Și pentru că am vorbit de pariu trebuie să mă țin de promisiune. Fac rămășag că dacă deschideți măcar o locație în Constanța nu veți fi dezamăgiți. Pe un abonament de pizza. Din acela de doisprezece luni. 

Vreau doar să mai spun ceva. Cred cu tărie că dronele vor avea viitor. Cred, deasemenea, că pizza trebuie livrată fierbinte. Pariul cu mine însumi este să apuc ziua în care o pizza îmi va fi livrată cu drona la balcon (cine m-a urmărit pe blog știe de ce). În rest, să auzim numai de bine.

Articol scris pentru Spring Superblog 2019, proba 18 - Pariu cu mine însumi / însămi.

31 de comentarii:

 1. Interesanta ideea de a livra pizza cu dronele. Imi si imaginez cum e sa-ti fie adusa la fereastra:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Dacă ar fi livrată pizza cu drona poate nu ar mai dura atât de mult. Bine, înțeleg că și numărul de comenzi este mare, dar când îmi este foame nu prea am răbdare să aștept.
  Este foarte bună Dodo Pizza.

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi place modul in care ai aruncat manusa, Radu! O sa urmaresc indeaproape sa vad daca Dodonel o ridica la fileu. Mult success!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu m-as fi gandit ca o drona poate fi folosita si pentru asa ceva:)

  RăspundețiȘtergere
 5. Chiar sunt curioasă cum vor răspunde provocării lansate :) trebuie să fie pe măsura felului în care tu ai răspuns la provocarea lor !!!

  RăspundețiȘtergere
 6. O pizza e binevenita oricand. Daca mai e si fierbinte e perfecta. Ideea cu drona e super!

  RăspundețiȘtergere
 7. Ce imagnatie bogata ai, dar probabil asta se intampla dincolo de nori.Cu drona sau fara drona, mi-ai facut pofta de pizza.

  RăspundețiȘtergere
 8. Îmi place mult că ai acces în bucătărie, îmi plăcea un local în Viena, unde bucătarii găteau în fața ta și puteai să înveți mici trucuri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pe vremea când locuiam în București a fost o tentativă la fostul restaurant Budapesta. În rest nu am văzut.

   Ștergere
 9. Cand voi ajunge in Constanta le voi face si eu o vizita pentru ca am citit o multime de review-uri pozitive la adresa acestora si chiar sunt curioasa sa gust din pizza lor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Momentan nu au nimic deschis în Constanța. Tocmai asta e provocarea ridicată la fileu. :)

   Ștergere
 10. ooo, pai cu drona nu ar mai da pizza gratis la nimeni :)) dar e buna ideea, ca nu am astepta prea mult sa o savuram!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai întârzie și dronele. Rar, dar o fac. :) Oricum nu aș putea mânca două pizze, una după alta.

   Ștergere
 11. Păi, de ce nu o pizza la balcon și-n Oltenița!? :D
  O Dodo Pizza la fiecare, în orice balcon, în orice oraș!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Păi na, eu locuiesc în Constanța. Cer doar ce am nevoie. :) Dacă cele două verișoare care locuiesc în Oltenița n-au spus nimic, ce să le fac eu? :)

   Ștergere
 12. Sunt sigura ca o sa apuci ziua cand iti vor livra pizza cu drona...si nu doar pizza. :)Mie imi place de ei si chiar mi-am promis ca o sa-l duc pe Dragos sa faca pizza in bucataria lor.

  RăspundețiȘtergere
 13. O gandire futurista si parca vad ca va deveni realitate peste cativa ani

  RăspundețiȘtergere
 14. Ehe, ai aruncat manusa. Sunt curioasa daca Dodo va răspunde provocarii, pentru ca vreau sa vad ce articol ti-a trecut prin cap.

  RăspundețiȘtergere
 15. Este posibil ca dronele sa treaca la un alt nivel desi eu sunt convinsa ca vor aparea fel de fel de roboti care ne vor fi de ajutor

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dronele chiar funcționează de mulți ani. Au trecut deja de mai multe nivele. :)

   Ștergere
 16. Sunt Lona din București, iubitul meu m-a părăsit dintr-un motiv pe care nu mi l-a făcut niciodată cunoscut, m-a blocat pe fiecare rețea de socializare pe care aș putea să o iau în legătură cu el. ceea ce mi-a adus tristețe, am încercat să-l aduc înapoi, dar am fost înșelat de două ori, până când am întâlnit un prieten foarte bun de-al meu care mi-a spus cum a fost ajutată de un mare jucător de vrăji numit, Dr. White, apoi i-am scris pe WhatsApp, mi-a promis că mă va ajuta și totul va fi bine în 3 zile după ce a lansat o vrajă de dragoste și am făcut tot ce mi-a spus, pentru a scurta povestea, spre cea mai mare surpriză a mea, fostul meu iubit a revenit pentru mine după 3 zile și plângând rugându-mă să-l iert că nu știe niciodată ce i-a venit, mi-a promis că nu mă va părăsi din niciun motiv, iar acum suntem perfect împreună cu bucurie și fericire, toate datorită doctorului White, contactați-l pentru orice fel de vraja, crede-ma ca te va ajuta sa rezolvi orice problema prin care treci in acest moment,
  E-mail: [email protected]
  WhatsApp + 17168691327

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !