DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

miercuri, 3 aprilie 2019

Rutina

Rutina, bat-o vina, e responsabilă pentru tot ce a urmat. Cu o seară în urmă, vineri, am fost la o întâlnire cu bloggerii constănțeni ce s-a prelungit destul de mult în noapte. A fost stropită cu multă bere că deh, erau multe și importante probleme de dezbătut. Așa că sâmbătă dimineața, dușul nu m-a ajutat prea mult să mă trezesc. Pașii m-au purtat unde știau ei cel  mai bine, adică spre cafeneaua (totodată și prăjitorie de cafea) de după colț, cea pe la care treceam aproape în fiecare dimineață. Îmi ascundeam ochii împăienjeniți privind către pământ așa că nu e de mirare că m-am ciocnit de ea. Câteva clipe am privit buimac, dar într-un sfârșit am recunoscut-o, era o bloggeriță nouă cu care făcusem cunoștință în seara dinainte. Mi-am cerut scuze și am invitat-o imediat la o cafea, cât să se uite incidentul.

rutina

Spre surprinderea mea, a acceptat imediat și iată-ne în cafenea eu comandând un espresso scurt iar ea unul lung. Nu am înțeles niciodată predilecția femeilor pentru cafelele lungi, dar ea a avut răbdare și mi-a explicat că cele lungi sunt și mult mai tari, datorită extracției mai mari a cofeinei, substanță solubilă în apă fierbinte.

lunga si tare

În timpul discuției în care ne-am amintit întâmplări din seara precedentă, în care nu prea avuseserăm loc să vorbim din cauza numărului mare de participanți, s-a creat între noi un fel de magNETism, ca să zic așa, întărit și de faptul că mi-a mărturisit că locuiește la doar două blocuri de mine, singură. Oi fi eu cu capu-n nori dar nimeni nu mi-a spus că sunt și prost. Am întrebat pur și simplu: cum facem, urcăm la mine sau la tine, unde îți convine?. Mi-a răspuns, cu un surâs ștrengar în colțul gurii că mai bine urcăm la ea că tot și-a luat de curând, accesând promoții espressoare de pe un magazin online magNET.ro, un aparat marca Saeco Pico Barista Deluxe, model SM 5573/10 (Stainless Steele).

Saeco PicoBarista Deluxe

Și-a motivat alegerea fluturându-și ingenuu genele și spunând că astfel vom avea mai multă energie pentru ziua lungă ce va urma. Sincer, nu am avut nici un fel de obiecții, doar am propus ca în drum către destinație să trecem și pe la magazinul de peste drum, să luăm ceva de mâncare și eventual o sticlă de Prosecco.

După cel de al treilea espresso scurt băut și oarecum secătuit de forțe am întrebat ce anume a determinat alegerea acestui model. În afara faptului că doream să îmi mai trag un pic sufletul, chiar eram curios, cine știe, poate îmi luam și eu. Mare greșeală am făcut. Știți cum se spune, când o doamnă tace, n-o întrerupeți. Mi-a vorbit mai mult de o oră dar eu nu am înțeles, practic, mai nimic. Ajuns acasă la mine, cu ultimele puteri am căutat informații, că deh, espresso-ul a fost bun. Așa am aflat că poate face treisprezece băuturi de cafea diferite (complet personalizabile) și suportă profilul a patru utilizatori, ce îl pot folosi în comun. Deși în afară de fiu-meu care mai trece din când în când pe la mine (țin prea mult la independența mea) nu văd cine l-ar mai putea utiliza, îmi pare totuși o caracteristică utilă, așa în general. În plus râșnița este reglabilă în doisprezece trepte, ceea ce mi se pare un atu major.

Deci dragilor, pentru experiențe tari în materie de espressoare de cafea, căutați cu încredere  următoarea siglă. Aaa, nu uitați să lăsați sufletul să zburde pe câmpii sau cum aș spune eu, rămâneți cu capu-n nori! Sunt o groază de lucruri pe lumea asta care merită făcute, încercate sau gustate. Eu cam atât am avut  de spus. Și cred cu tărie că sunt puțini oameni pe planeta asta care să nu savureze un espresso bun.

magNET

Articol scris la Spring SuperBlog 2019, proba 13 - magNETismul unei zile cu aromă de cafea.

10 comentarii:

 1. Vecina, vecina mea scoate capul pe fereastra, sa îți dau o cafea gustoasa! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Doamne iartă-mă, cum să fac așa ceva? Toate blocurile din jurul meu au câte 10 etaje și sunt pline de vecine. :)

   Ștergere
 2. Cand voi avea drum la Constanta, vreau sa beau un espresso. Fara intrebari de genul " la mine, sau la tine" , la tine, evident ca doar tu iti cumperi aparatul. Si, nu te impacienta ca voi alege unul scurt, sa nu-mi faca rau la inima. :)))

  RăspundețiȘtergere
 3. Intotdeauna mi-a placut sa savurez o cafea buna. Desigur ca e important aparatul cu care o faci. Si tehnica, desigur:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tehnica, tehnica e cea mai importantă. Și la asta mă pricep, doar am urmat cursurile unei facultăți de profil. :)

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !