DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

sâmbătă, 6 aprilie 2019

Și bărbații se bucură câteodată

În sfârșit, a sosit și vremea în care și bărbații se bucură câteodată. De ce anume? Veți vedea imediat, dacă aveți un picuț de răbdare.

***

Era prin anii '90. Eu cu mult mai tânăr, în putere și cu oarece influență în Bucureștii acelor ani. Nu voi intra în detalii, nu ar avea sens, dar la un moment dat afacerea mea părea că se duce în colaps. O tânără femeie de afaceri (o raritate la acea vreme) mi-a întins o mână de ajutor venind cu un plan inovativ de salvare (a afacerii, nu a mea 🙂).
Am întrebat-o: 
-Bine, bine, dar tu ce vrei? De ce mă ajuți?
Privindu-mă drept în ochi mi-a răspuns:
 -Egalitate.Vreau să fiu tratată ca o egală și nu privită de sus de către toți acești bărbați care consideră că lumea afacerilor este apanajul lor.
- Eu niciodată nu te-am privit de sus...
- Poate, dar ceilalți da!
- ... și n-o voi face niciodată. Dacă nu îți place cum se poartă, te ridici de la masa de conferință și pleci. Eu nu te pot face egală. Ești femeie și, îți place sau nu, aceasta e o lume a bărbaților (cel puțin așa era atunci). Iar eu voi continua toată viața să tratez o femeie ca fiind femeie.
- Să te **t!
- Da. Când?
Am izbucnit amândoi în râs și atmosfera parcă s-a mai destins.
- Deci, nu pot fi egală, orice aș face?
- Hai să fim drepți. Cum dracu' aș putea trata o persoană atât de deșteaptă și atrăgătoare ca tine ca pe o ființă fără sex?

Cam asta era ideea mea din secolul trecut despre performanța feminină în comparație cu cea masculină. Trebuie să recunosc că nu m-am schimbat prea mult de atunci.

***

Revenind în prezent pot spune că am fost bucuros atunci când a apărut noua gamă de cosmetice pentru bărbați – Gerovital Men. Din mai multe motive. Dacă ar fi să le pun într-o listă aleatorie, acestea ar fi:

 • Este un produs 100% românesc.
 • Am urmărit compania de-a lungul timpului și părerea mea este că are performanță pe toată linia.
 • Produsele din gamă au proprietăți de hidratare şi regenerare a pielii și revitalizează tenul, lucru care mă interesează în mod direct (motivele vor fi evidente în următorul paragraf).
Crema antirid
Zâmbesc mult, mai ales când scriu pe blog. Din cauza zâmbetelor am făcut riduri de expresie în colțurile gurii și lângă ochi, cine mă cunoaște știe că zâmbesc mai mult cu ochii. Așa că atunci când am văzut crema antirid de mai sus, m-am bucurat ca un copil. Am exclamat, singur fiind în cameră, un Yeeeh sonor și am început să țopăi ca un bezmetic. Păi ce? Numai doamnele să aibă parte de așa ceva? Doar ele își doresc să pară veșnic tinere? (noi bărbații rămânem copii sau adolescenți, în suflet, toată viața). În sfârșit, am ajuns și noi, bărbații, cu un pas mai aproape de a fi „pe picior de egalitate” cu ele. 🙂 

ten neted revitalizat

În plus, cine mi-a urmărit blogul știe că la sfârșitul anului trecut m-am „bronzat” pe gât și față în timpul ședințelor de radioterapie, „bronz” foarte evident și acum, la aproape cinci luni. De aceea o soluție pentru ten neted și revitalizant nu poate decât să mă bucure, mai ales că până de curând acidul hialuronic a fost exclusiv apanajul doamnelor. Deși va trebui să consult medicul înainte, mă bucur că s-a spart „embargoul”. Și chiar dacă nu voi putea folosi eu personal așa ceva, sunt convins că va fi folositor multor bărbați. Nu că noi bărbații nu am avea tot timpul un ten frumos și cu alură tinerească. Doar să fie și pentru noi. 🙂

Ca o paranteză, este de remarcat că aceste fiole cu Acid Hialuronic 5% Gerovital Men conțin un ser conceput într-o formulă și concentrație speciale pentru pielea bărbaților (mulțumim că s-a gândit cineva, în sfârșit, și la noi). Iar după numai 10 zile de tratament, tenul este revitalizat, neted și optim hidratat.

fiole anticadere

Și dacă tot vorbeam despre performanța feminină în comparație cu cea masculină, într-un paragraf de mai sus, haideți să vă spun ce am pățit cu aceste fiole anticădere. Eram cu două amice, dimineață la cafea. Cu una dintre ele avusesem, pe facebook, o controversă în seara anterioară. De dragul discuției am încercat să vorbesc despre ele (fiolele anticădere) și despre câte persoane vor ajuta. Nu am apucat să ajung la partea cu faptul că sunt concepute în mod special pentru combaterea căderii părului la bărbați, căci am fost întrerupt brutal.
- Lasă, dragă! Vouă tot timpul vă cade câte ceva și asta în cele mai nepotrivite momente. Sper ca fiolele tale să fie însoțite de o seringă mare, cu acul gros.
M-am uitat un pic nedumerit la ea, după care am înțeles. Și am izbucnit într-un râs, din ăla sănătos, din care nu m-am oprit până nu am terminat de scris articolul.

Spring SuperBlog 2019, proba 14 - Performanță pe toată linia.

12 comentarii:

 1. :))) ai închis articolul cu un exemplu de performanta masculina veritabila. Și eu care credeam ca imaginația ta e doar prin zona de SF :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am totuși un pic peste 50 de ani și am avut o viață intensă. At trăit și am văzut multe. :) Mulțumesc.

   Ștergere
 2. De data asta, cred ca nu indrznesti sa-ti mai contrazici " corectoarea" :))) S ca o paranteza, nu stiam ca exista fiole cu acid hialuronic si pentru barbati. Se pare ca Gerovital s-a gandit la toate, sau aproape toate nevoile voastre cosmetice.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu sunt cu capu-n nori, îndrăznesc orice. :) Din fericire, da! Farmec și Gerovital s-au gândit și la bărbați. Și le mulțumesc pentru asta.

   Ștergere
 3. 2 în 1 ! Vesel și emoționant! Succes !!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc, dar se pare că la ediția asta succesul mă cam ocolește.

   Ștergere
 4. cum sa nu se bucure? Al meu e incantat cand ii cumpar in special creme si produse pentru par. Sa stii ca tratamentul ala anticadere cred ca i-ar placea si i-ar prinde si bine, ca parca i-o cam ia parul la vale.

  RăspundețiȘtergere
 5. Zâmbetele şi râsul cu poftă sunt binevenite mereu chiar dacă fac riduri de expresie. Bine că s-a gândit Gerovital şi la ridurile bărbaților. Tu oricum eşti un om vesel şi ai talentul de a ne înveseli şi pe noi.
  Succes!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc. Cea mai mare satisfacție a mea e când zmulg câte un zâmbet de la voi.

   Ștergere
 6. Doar cateodata?! Credeam ca se bucura tot timpul!;)
  De ce zici ca in sfarsit s-a gandit cineva si la voi? Mereu e cineva care se gandeste la voi. Acu de bine sau de rau, depinde de voi:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E un fel de a zice. :) ; Acu, depinde și cum se gândește la noi. Mereu a depins de propriile puteri. :)

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !