DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

joi, 11 aprilie 2019

Și la mare și la munte

-Gherasime, nu trage la aghioase, avem lucruri importante de discutat! Deci unde mergem?
- Și la mare și la munte, răspunde el căscând sonor. Sau dacă vrei altfel, mergem și la munte și la mare, dragă Varvara.
Își trage mai bine pilota pe el, alunecând încet, încet, în somn în timp ce femeia se foiește intens încercând să se hotărască.

***

Varvara și Gherasim sunt doi profesori respectați dintr-o comună mai răsărită din județul Galați, comună ce are două școli. Ea este profesoară de geografie și directorul uneia dintre ele, el este profesor de istorie și directorul celei de-a doua. S-au cunoscut pe holurile Universității din București, unde părinții lor, oameni sărmani cu toții, i-au ținut să-nvețe carte. S-au plăcut, s-au luat și după absolvire au fost repartizați în acea comună (pe atunci se făceau repartiții). Cum au fost bine primiți și respectați, au rămas în localitate și au devenit membri de bază ai comunității. Oameni gospodari, în concedii, au lucrat la casă, la grădină, au mai făcut câte una alta, ca să pună un ban deoparte. Doreau ca cei doi copii pe care îi aveau, un băiat și o fată să se poată bucura de cea mai înaltă educație. Timpul a trecut, neștiut, iar ei au rămas cu cele două vacanțe din studenție, ea într-o tabără la Costinești, el cu ceva similar în Poiana Brașov.

Puțin după mijlocul anului 2018, le-au sosit (ce-i drept cu întârziere) acele mult trâmbițate tichete de vacanță. S-au sfătuit dacă să le ia sau nu, vara era pe terminate, începerea școlii bătea la ușă și mai erau foarte multe de făcut. Până la urmă s-au hotărât să le ia , chiar au plătit și impozitul aferent. Le-au pus bine într-un sertar, după care prinși de treburile zilnice, au cam uitat de ele. Până de curând, când Varvara care căuta ceva, le-a redescoperit. A deschis geamul dinspre grădină, unde soțul trebăluia și a strigat:
- Gherasime, am  dat de un voucher, ba nu de două, alea de vacanță de le-am luat anul trecut. Lasă sapa aia și vino să ne sfătuim ce facem cu ele, că nu mai au mult și expiră.

Ascultător, Gherasim a venit la geam, s-a uitat un pic la ele scărpinându-se ușor pe cap. Deși ca profesor a folosit internetul pentru treburile specifice școlii, nu era pe deplin familiarizat cu el. În plus, anii în care nu plecase din comună nu îl ajutau deloc ca să poată lua o decizie pertinentă. După o scurtă pauză a spus:
- Știi Varvară dragă, cred că putem pleca cu ele într-o călătorie, un concediu de relaxare, că tare demult n-am mai fost. Și cu ele putem obține cazare în diverse locuri din România. Dar eu cu o rezervare online nu prea mă descurc că n-am făcut niciodată. Mai bine îl sun pe Ionuț (fiul lor) să vadă ce și cum.
- Bine bărbate, sună-l dar nu te întinde până la Paștele Cailor, expiră.

Mai pe seară, după ce s-a informat un pic, Ionuț le răspunde pe Skype, din Anglia:
- Bună mamă, bună tată. Am găsit niște posibilități interesante pentru plata cu tichete de vacanță prin Travelminit. În primul rând acceptă toate tipurile de vouchere de vacanță, adică Sodexo Voucher de vacanță, Up Chèque Vacances și Edenred Ticket Vacanța. În al doilea rând au în listă peste 1500 de unități de cazare din România unde puteți folosi tichetele pentru cazare, masă ori programe. Vă sfătuiesc să alegeți în principal din cele marcate cu „cazare verificată”. Vă trimit chiar acum link-ul pe mail, cel cu lista cazărilor care se pot plăti cu tichete de vacanță prin Travelminit.  Rămâne doar să vă hotărâți unde vreți să mergeți, la mare sau la munte?

Imediat, în fața camerei a izbucnit o discuție aprinsă:
- Eu vreau la mare. La Vama Veche. Să-mi aduc aminte de tinerețe. Dar să trecem și prin Costinești, să o revăd.
- Eu vreau la Brașov. Un loc care să fie aproape de restaurantul Sergiana, mi-a spus mie cineva că acolo se mănâncă bine (privind cu subînțeles către Varvara) și de unde să pot ajunge ușor în Poiana Brașov.

Ionuț, abia stăpânindu-și râsul, le-a răspuns:
- De fapt cred că având două rânduri de tichete  puteți acoperi ambele destinații. Pentru că mi-am închipuit că așa veți proceda mi-am permis să vă fac niște propuneri. Mamă, vezi că tocmai ți-am trimis două poze, de la Hotel Jakuzzi din Vama Veche.

Hotel Jakuzzi Vama Veche

Hotel Jakuzzi terasă

Ionuț a continuat:
- Iar pentru tine tată, cred că am găsit exact ce îți doreai. La Maisonnette Brașov este situată la 100 de metri de Biserica Neagră, la 2 minute de mers pe jos de restaurantul Sergiana și la cel mult 5 minute de stația Livada Poștei de unde poți lua autobuzul către Poiană. Stai că îți trimit și ție o poză din interior. Să vezi ce priveliște poți să ai.

La Maisonnette Brasov

- Dacă vă plac locațiile alese, îmi spuneți și fac rezervările. După care expediați tichetele la adresa pe care am trimis-o pe mail, prin curier sau prioripost, comuna fiind deservită atât de unii cât și de alții. Numerele rezervărilor ce trebuie menționate pe plic vi le trimit eu după ce îmi dați acordul. Mai trebuie să știți doar că dacă valoarea tichetelor este mai mare decât valoarea rezervării puteți solicita servicii suplimentare, dacă este mai mică puteți plăti diferența dar și că puteți folosi voucherele parțial, în tranșe. Aceste fiind spuse eu vă doresc să vă bucurați de ele, pentru că meritați. Vă iubesc.

travelminit.ro


Articol scris pentru Spring SuperBlog, proba 16 - Descoperă România cu tichetele de vacanță!

11 comentarii:

 1. Bine documentat articolul si util mai ales pentru fericitii posesori ai tichetelor de vacanta!

  RăspundețiȘtergere
 2. Mi-ar fi placut si mie sa prind vremea tichetelor de vacanta, mi-as fi permis petrec si eu vacantele prin locuri frumoase si relaxante.

  RăspundețiȘtergere
 3. Vai, eu la proba asta am scris un titlu invers: si la munte si la mare. :) Succes Radu.

  RăspundețiȘtergere
 4. eu sunt de acord, vreau si la mare si la munte! as merge in toate locurile noi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că ești de acord. Mai ales că ai călătorit ceva în ultimul timp.

   Ștergere
 5. Si la munte si la mare cred ca e ideal pentru un concediu. Personal ma multumesc numai si cu muntele;)

  RăspundețiȘtergere
 6. Acu ca o fi mare, ca o fi munte, concediu sa fie. Si tichete de vacanta. Si vreme buna desigur:)

  RăspundețiȘtergere
 7. Fain articolul. Cu această ocazie vă las câteva locuri de cazare inedite din România drept inspirație https://iturist.ro/tara/cazari-unice/

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !