DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

sâmbătă, 8 iunie 2019

Cartagina (Carthage) - pe urmele lui Hannibal

În afară de pozatul pe o cămilă (lucru care nu l-am reușit), vizita în Cartagina, Carthage cum îi spun ei, a fost al doilea lucru pe care mi l-am dorit să îl fac cu ardoare în mica vacanță din Tunisia. Pe urmele lui Hannibal, dacă pot spune așa, generalul cartaginez care a încercat să atace Roma cu elefanți (a ajuns acolo doar cu unul). Excursia a început undeva pe la ora 05 (oră locală) și s-a încheiat pe la ora 19 (tot locală), timp în care am vizitat mai multe obiective. A costat 45 euro/persoană sau altfel spus 310 dinari-pentru două persoane (mi-au spus că au tipărit greșit informările din ghid în care părea că scrie 45 de dinari tunisieni pentru o persoană 🙂). În banii ăștia au intrat transportul cu autocarul (prea multe ore), o masă de prânz (la alegerea ghidului Bouj) și plata biletului de intrare în muzeul în aer liber Carthage, restul urmând să le achităm noi în funcție de dorință. Am spus aceste lucruri doar ca să știți ce așteptări să aveți dacă ajungeți în resortul Caribbean World by Magic Hotels, despre care am scris în link-ul anterior.

Iată-mă ajuns în Cartagina, cea distrusă de romani , după cele trei războaie punice și arată cu sare, ca să nu mai crească nimic pe acele locuri. Acum sunt palmieri. 🙂

Cartagina (Carthage) - pe urmele lui Hannibal

Spuneam că deși a fost arată cu sare, acum e plină de verdeață. Iată cum arată intrarea.

cartagina carthage


 În stânga ar fi palatul prezidențial pe care nu am avut voie să-l fotografiem. Dar...

Mai dau o imagine de ansamblu și una a unui detaliu și cu asta termin, spunând că merită vizitată.  Mai multe imagini puteți găsi  dacă veți accesa ceea ce urmează:

Pe pagina de facebook Dincolo de nori puteți găsi, dacă veți dori, la secțiunea „fotografii” mai multe albume cu imagini din Tunisia, grupate pe obiectivele turistice unde am ajuns.


cartagina-carthage

cartagina-carthage


Ideea este că tunisienii știu cu mult mai bine decât noi românii să-și pună în valoare vestigiile, cu o referire directă la Constanța. Atât...

Din aceeași categorie, adică Tunisia, mai puteți afla câte ceva din următoarele articole:


Ghidul de limbă română, Bouj (fiu-meu îi spunea mai tot timpul Bou-J) a fost mai tot timpul de neînțeles în comunicare și destul de ostil. Femeia care îl însoțea, probabil soția, vorbea cu mult mai bine limba română, știa mai multă istorie și ar fi putut fi mult mai comunicativă dacă ar fi fost lăsată. În caz că va citi cineva de la Christian Tour.

6 comentarii:

 1. Asta e cu ghizii, după noroc. Bine că măcar ați văzut Cartagina.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am și intrat prin subsoluri. Sincer, și eu mă bucur. A fost tare frumos.

   Ștergere
 2. Răspunsuri
  1. Eu știam. De fapt cunosc destul de bine istoria. Chiar era amuzant când corectam ghidul. :)

   Ștergere
 3. Ai fost printre cei privilegiati fiindca tu cunosteai istorie, fiul tau cunoastea bine limba engleza, desi, am inteles ca nu i-a ajutat prea mult prin acele locuri, da .... orisicat.... ai vazut locuri pe care nu multi au ocazia sa le vada. Ma bucur pentru tine, sincer.

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !