DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 11 iunie 2019

Economisirea energiei - o șansă pentru planetă

Economisirea energiei poate fi încă o șansă pentru planeta pe care locuim (și pentru buzunarul nostru, dar nu vorbim despre  lucruri atât de mercantile acum 🙂). Spun asta pentru că, momentan, nu avem alta pe care să ne mutăm. Copiii noștri nu ne vor ierta dacă nu începem să acționăm încă de acum. Ați văzut cu toții fenomenele climaterice, parcă din ce în ce mai frecvente și mai tari în intensitate. Amprenta de carbon, emisiile de noxe, reducerea stratului de ozon dar și risipa de energie pe care noi, cu toții, o tolerăm, contribuie la toate acestea.

Personal, cred că ar ajuta mult construcția de case active (adică nu doar acelea care consumă energie zero,  dar o mai și produc). Știți voi, pompe de căldură, eoliene, panouri solare, recuperatoare/schimbătoare de căldură și alte prostii din astea. 🙂

Economisirea energiei

Știu că pentru mine poate părea un vis prea îndepărtat construcția unei astfel de case. Probabil ceva mai mult de un eon* având în vedere cuantumul pensiei de invaliditate de gradul 2 pe care o primesc, dar cine știe? Eu continui să sper, poate voi câștiga la loto (în caz că voi juca).

Și pentru că până voi reuși eu acest lucru, vreau totuși să fac ceva, vă anunț că am găsit acest ghid despre metode simple de economisire a energiei. Se numește #EconomiiLaPuterea100 și a fost conceput de către cei de la E.ON, proiect prin care și-au propus să vă prezinte 100 de sfaturi care să vă ajute să economisiți energie. După părerea mea au și reușit. Vin în sprijinul afirmației mele cu următorul clip (care vă prezintă primele cinci sfaturi):
Dacă le vreți și pe celelalte 95, vă rog intrați pe acest link: #EconomiiLaPuterea100. Eu am făcut-o și nu mi-a părut rău.

***

* eon are două definiții în Dex. Eu am ales să o folosesc pe prima.:
 • EON s. (FILOZ.) epocă, eră. (~ dogmatic.)
 • EÓN, eoni, s. m. Ansamblul forțelor eterne emanate de o ființă, care fac posibilă acțiunea sa asupra lucrurilor, în filozofia neoplatonicienilor și a gnosticilor. [Pr.: e-on] – Din fr. éon..

18 comentarii:

 1. Am intrat pe video si am fost mai mult decat multumita sa vad ca aplicam deja 4 dintre ele. Oala sub presiune nu o am (inca).

  RăspundețiȘtergere
 2. Intr-adevar, exista multe modur in caare putem face economii, doar ca uneori mai uitam una, alta...

  RăspundețiȘtergere
 3. La cât mai multe companii de conștientizare de genul.poatw asa devenim și noi mai responsabili cu resursele

  RăspundețiȘtergere
 4. Așa e, trebuie sa avem grijă de cei ce vor veni după. Ceea ce fac eu deja: am grija la consumul de apa, am grija la consumul de electricitate, reciclez.

  RăspundețiȘtergere
 5. Foarte interesant si util. Chiar aveam nevoie de astfel de sfaturi. Multumesc si felicitari celor de la E.ON

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că îți plac sfaturile celor de la E.on de cel mai multe ori sunt aplicabile.

   Ștergere
 6. Mă bucur să văd atât de mulți bloggeri care susțin această campanie. Mulțumesc pentru sfaturi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E.on dă sfaturile, lor ar trebui să le mulțumești. :) Voi susține oricând o campanie care ajută planeta.

   Ștergere
 7. Foarte mișto campania celor de la eon. Și ma bucur ca ai pus la final cele doua definiții. Chiar nu știam :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Ce campanie faina! Si eu incerc pe cat posibil sa economisesc energie, sa reciclez, sa am grija de mediul inconjurator.

  RăspundețiȘtergere
 9. O mărturie uimitoare despre un jucător care mi-a adus soțul înapoi la mine. Numele meu este May Lookman, locuiesc în Marea Britanie și sunt fericit căsătorit cu un soț minunat și grijuliu, cu doi copii. O mare problemă a apărut în familia mea acum șase luni, între mine și soțul meu. Atât de îngrozitor încât a dus cazul în instanță pentru divorț. a spus că nu a mai vrut să rămână niciodată cu mine și că nu mă mai iubește. Așa că a plecat de acasă și i-a determinat pe mine și pe copiii mei să suferim dureri severe. Am încercat tot posibilul să-l recuperez după multe cerșetori, dar fără rezultat. și a confirmat că și-a luat decizia și nu a mai vrut să mă mai vadă. Așadar, într-o seară, când mă întorceam de la serviciu, am întâlnit un vechi prieten de-al meu care l-a întrebat pe soțul meu. Așa că i-am explicat totul, așa că mi-a spus că singurul mod în care aș putea să-l recuperez pe soțul meu a fost să vizitez un jucător de vrăji, pentru că a funcționat și pentru el. Așa că nu am crezut niciodată în vraja, dar nu am avut de ales decât să-i urmez sfatul. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a jucătorului de vrăji pe care l-a vizitat. {[email protected]}. Așadar, în dimineața următoare, am trimis un e-mail la adresa pe care mi-a dat-o, iar vrăjitorul m-a asigurat că îl voi recupera pe soțul meu a doua zi. Ce afirmație uimitoare !! Nu am crezut niciodată, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi a doua zi dimineață, atât de surprinzător, soțul meu, care nu mă sunase în ultimele șase luni, mi-a sunat să-mi anunțe că se întoarce. Așa că s-a întors în aceeași zi, cu multă dragoste și bucurie, și și-a cerut scuze pentru greșeala și durerea pe care mi le-a provocat mie și copiilor mei. Apoi, din acea zi, relația noastră a fost acum mai puternică decât în ​​trecut, cu ajutorul unui jucător de vrăji. Prin urmare, vă voi sfătui să-l vizitați cu amabilitate pe marele Dr. Ogun Omo dacă vă aflați într-o astfel de stare sau dacă aveți vreo problemă legată de „readucerea fostului dvs. înapoi. Așadar, mulțumesc dr. Ogun Omo pentru că mi-a adus soțul înapoi și am adus din nou bucurie familiei mele. {[email protected]}
  De asemenea, vindecă și readuce EX înapoi,
  1 leac pe bază de plante HIV / ADIS.
  2 Tratamentul cancerului pe bază de plante.
  3 Curățarea rupturii articulației.
  4 herpes vindecă ierburi.
  5 feluri de orez jeleu.
  6 Vindecarea medicamentelor pe bază de plante HPV.
  7 Vindecarea diabetului.
  8 recuperează-ți fostul.
  9 Vraja sarcinii.
  10 cura HTP.
  11 Vindecarea aerului hepatitic.
  12 Covid 19 coronia vires cure.
  13) Tratamentul astmului.

  RăspundețiȘtergere
 10. Sunt Lona din București, iubitul meu m-a părăsit dintr-un motiv pe care nu mi l-a făcut niciodată cunoscut, m-a blocat pe fiecare rețea de socializare pe care aș putea să o iau în legătură cu el. ceea ce mi-a adus tristețe, am încercat să-l aduc înapoi, dar am fost înșelat de două ori, până când am întâlnit un prieten foarte bun de-al meu care mi-a spus cum a fost ajutată de un mare jucător de vrăji numit, Dr. White, apoi i-am scris pe WhatsApp, mi-a promis că mă va ajuta și totul va fi bine în 3 zile după ce a lansat o vrajă de dragoste și am făcut tot ce mi-a spus, pentru a scurta povestea, spre cea mai mare surpriză a mea, fostul meu iubit a revenit pentru mine după 3 zile și plângând rugându-mă să-l iert că nu știe niciodată ce i-a venit, mi-a promis că nu mă va părăsi din niciun motiv, iar acum suntem perfect împreună cu bucurie și fericire, toate datorită doctorului White, contactați-l pentru orice fel de vraja, crede-ma ca te va ajuta sa rezolvi orice problema prin care treci in acest moment,
  E-mail: [email protected]
  WhatsApp + 17168691327

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !