DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 4 iunie 2019

Safari în Africa

Da, nu vă mirați! Am fost în Safari în Africa. Mai exact în restaurantul Safari situat într-o periferie a Monastirului, în Tunisia. Cum am ajuns acolo? Păi e simplu, căutam un șampon și săpunuri deoarece fiului meu nu-i plăceau cele oferite de hotelul despre care am scris aici (în caz că vreți să citiți). Am întrebat la recepție unde găsim un magazin de gen supermarket (și mă bucur că am făcut-o, deși exista unul și în resort, de care am aflat mai târziu) iar pe drumul mai lung de un kilometru m-am împiedicat la propriu de acest rinocer.

Safari in Africa


O scurtă paranteză. Pe pagina de facebook Dincolo de nori puteți găsi, dacă veți dori, la secțiunea „fotografii” mai multe albume cu imagini din Tunisia, grupate pe obiectivele turistice, unde am ajuns.

Ca să fiu în ton cu locurile am împrumutat o pălărie de la un mic bazar din spate. Cum îmi stă? Ar trebui să-mi iau una? 🙂

Safari in Africa

După rinocer am mângâiat un pui de elefant cu blândețe.

Safari in Africa

Dar maică-sa a venit repede și m-a alungat de acolo alături de luptătorul nubian ce-o „călărea”.


Și pentru că în tot nordul Tunisiei nu am găsit o cămilă adevărată lângă care să-mi fac o poză, am încercat să mă urc pe asta:

Safari in Africa

Mai era acolo și o girafă în mărime naturală (un pui), dar cumva a scăpat fotografiilor noastre. Ce-i drept mi-am dorit tare mult să mă urc pe o cămilă, dar am înțeles că pot fi întâlnite doar în sud, în deșert, unde eu nu am avut curaj să merg. Durează două zile, iar eu am nevoie de hidratare continuă.

După ce am terminat ședința foto, slavă Domnului, am găsit și o sticlă de bere rece la restaurant (pusă cu grijă într-un pahar de Fanta, din motive de Ramadan. Dacă ajungeți la Safari în Monastir, recomand vizitarea acestui loc, e distractiv. În plus, sunt și două magazine generaliste în apropiere.

Citiți și Fortăreața Ribat, Monastir, Tunisia

6 comentarii:

 1. E bine si asa, mai ales ca in acest safari, animalele intalnite de tine, vad ca sunt tare blande :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ooo, da! :) Stau să fie mângâiate. Dar, sincer, aș fi preferat să le văd pe cele din sălbăticie.

   Ștergere
 2. Răspunsuri
  1. Știu! :) Mi-au tremurat un pic picioarele când am pus mâna pe cornul rinocerului. :)

   Ștergere
 3. Reusite pozele. Pacat ca nu ai intalnit si animalele dorite de tine. Nu cred ca ai fi stat asa linistit langa ele:)

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !