DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 18 iunie 2019

Tunis, capitala Tunisiei

În Tunis, capitala Tunisiei am stat doar două ore, că atât ne-a dat voie ghidul Bouj. Mă rog, am mai stat încă jumătate de oră din cauza unei turiste un pic, mai mult, aeriană care nu se întorcea. Nici nu am fi putut să umplem mai mult timp pentru că bulevardul principal este destul de scurt. În fine, mult mai interesant mi s-a părut în Souk de souvenirs Tunis (piața de suveniruri), despre care voi scrie cât de curând.

În afară de prezența militarizată din oraș (la fiecare colț erau câte doi militari cu automate, pe care nu am avut voie să-i fotografiem) primul lucru care m-a impresionat a fost această clădire, poate pentru că aduce cu multe clădiri din Constanța în stilul Art Nouveau.

Tunis capitala Tunisiei

A doua construcție impresionantă a fost Catedrala  Saint Vincent de Paul, arhitectură neogotică dar stil neobizantin.

Tunis

Am intrat și într-un fel de mall, aflat într-o clădire de vis a vis pe care nu am apucat să o fotografiez. Sunt organizate complet diferit față de cele de la noi, așa că am pierdut mai mult de jumătate de oră încercând să găsesc niște mingi de ping-pong (cele de la hotel erau varză).

Mi-a plăcut mult și acest monument, numit Bab el Bhar (Porte de France) sau poarta mării..

Tunis

Pe pagina de facebook Dincolo de nori puteți găsi, dacă veți dori, la secțiunea „fotografii” mai multe albume cu imagini din Tunisia, grupate pe obiectivele turistice unde am ajuns.

Din aceeași categorie, adică Tunisia, mai puteți afla câte ceva din următoarele articole:
Sfat, nu mergeți în Tunisia de Ramadan. Cu greu veți găsi măcar o bere. 🙂

12 comentarii:

 1. Ai ratat o poza?!!! Deci trebuie sa revii acolo!

  RăspundețiȘtergere
 2. Fain. Poate ajung și eu cândva. Încă nu am în plan.

  RăspundețiȘtergere
 3. Bravo Radu, ma bucur ca te ai distrat si ca ai împărtășit și cu noi aceste amintiri frumoase. Dacă nu putem ajunge în realitate, ajungem cu puterea imaginației și asta și datorita pozelor si impresiilor tale despre aceasta tara superba

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A fost, una peste alta, o experiență interesantă și în general frumoasă. Tunisia are aerul României anilor 80. :) Fără comunism dar cu Ramadan.

   Ștergere
 4. Frumoase amintiri. Am vazut si albumul cu poze,si a constaat ca mai au si ei cateo cladire de pe care a picat tencuiala :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Mult timp am ezitat intre Spania si Tunisia. Intr-un final am ales Spania si nu regret. Asta nu inseamna ca nu vom merge sa vedem si Tunisia, pe care un coleg de munca tunisian ne-o tot recomanda.
  Ma bucur pentru tine, Radu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Merită văzută Tunisia. În special pentru vestigii. Care sunt bine conservate și relativ ușor accesibile la costuri rezonabile.

   Ștergere
 6. O mărturie uimitoare despre un jucător care mi-a adus soțul înapoi la mine. Numele meu este May Lookman, locuiesc în Marea Britanie și sunt fericit căsătorit cu un soț minunat și grijuliu, cu doi copii. O mare problemă a apărut în familia mea acum șase luni, între mine și soțul meu. Atât de îngrozitor încât a dus cazul în instanță pentru divorț. a spus că nu a mai vrut să rămână niciodată cu mine și că nu mă mai iubește. Așa că a plecat de acasă și i-a determinat pe mine și pe copiii mei să suferim dureri severe. Am încercat tot posibilul să-l recuperez după multe cerșetori, dar fără rezultat. și a confirmat că și-a luat decizia și nu a mai vrut să mă mai vadă. Așadar, într-o seară, când mă întorceam de la serviciu, am întâlnit un vechi prieten de-al meu care l-a întrebat pe soțul meu. Așa că i-am explicat totul, așa că mi-a spus că singurul mod în care aș putea să-l recuperez pe soțul meu a fost să vizitez un jucător de vrăji, pentru că a funcționat și pentru el. Așa că nu am crezut niciodată în vraja, dar nu am avut de ales decât să-i urmez sfatul. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a jucătorului de vrăji pe care l-a vizitat. {[email protected]}. Așadar, în dimineața următoare, am trimis un e-mail la adresa pe care mi-a dat-o, iar vrăjitorul m-a asigurat că îl voi recupera pe soțul meu a doua zi. Ce afirmație uimitoare !! Nu am crezut niciodată, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi a doua zi dimineață, atât de surprinzător, soțul meu, care nu mă sunase în ultimele șase luni, mi-a sunat să-mi anunțe că se întoarce. Așa că s-a întors în aceeași zi, cu multă dragoste și bucurie, și și-a cerut scuze pentru greșeala și durerea pe care mi le-a provocat mie și copiilor mei. Apoi, din acea zi, relația noastră a fost acum mai puternică decât în ​​trecut, cu ajutorul unui jucător de vrăji. Prin urmare, vă voi sfătui să-l vizitați cu amabilitate pe marele Dr. Ogun Omo dacă vă aflați într-o astfel de stare sau dacă aveți vreo problemă legată de „readucerea fostului dvs. înapoi. Așadar, mulțumesc dr. Ogun Omo pentru că mi-a adus soțul înapoi și am adus din nou bucurie familiei mele. {[email protected]}
  De asemenea, vindecă și readuce EX înapoi,
  1 leac pe bază de plante HIV / ADIS.
  2 Tratamentul cancerului pe bază de plante.
  3 Curățarea rupturii articulației.
  4 herpes vindecă ierburi.
  5 feluri de orez jeleu.
  6 Vindecarea medicamentelor pe bază de plante HPV.
  7 Vindecarea diabetului.
  8 recuperează-ți fostul.
  9 Vraja sarcinii.
  10 cura HTP.
  11 Vindecarea aerului hepatitic.
  12 Covid 19 coronia vires cure.
  13) Tratamentul astmului.

  RăspundețiȘtergere
 7. VRAJELE DE IUBIRE CARE FUNCȚIONEAZĂ ÎN PERFECȚIE ȘI RĂMÂNESC PERMANENT PENTRU TOT.
  Împărtășesc această mărturie partenerilor care suferă în relațiile lor, deoarece există o soluție durabilă. Soțul meu ne-a lăsat pe mine și pe cei doi copii ai noștri pentru o altă femeie timp de 2 ani. Am încercat să fiu puternic doar pentru copiii mei, dar nu am putut controla durerile care mă chinuiau inima. Eram rănit și confuz. Am avut nevoie de ajutor, așa că am făcut o cercetare pe internet și am dat peste un site unde am văzut că DR ISIKOLO, un jucător de vrăji, poate ajuta la întoarcerea iubitorilor. L-am contactat și mi-a făcut o rugăciune specială și vrăji. Spre surpriza mea, după 2 zile, soțul meu s-a întors acasă. Așa ne-am reunit din nou și a fost multă dragoste, bucurie și pace în familie. Puteți, de asemenea, să îl contactați pe DR ISIKOLO, un puternic jucător de vrajă pentru soluții pe contactul său [email protected] Puteți, de asemenea, să-l WhatsApp la +2348133261196.

  RăspundețiȘtergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !