DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

marți, 18 iunie 2019

Tunis, capitala Tunisiei

În Tunis, capitala Tunisiei am stat doar două ore, că atât ne-a dat voie ghidul Bouj. Mă rog, am mai stat încă jumătate de oră din cauza unei turiste un pic, mai mult, aeriană care nu se întorcea. Nici nu am fi putut să umplem mai mult timp pentru că bulevardul principal este destul de scurt. În fine, mult mai interesant mi s-a părut în Souk de souvenirs Tunis (piața de suveniruri), despre care voi scrie cât de curând.

În afară de prezența militarizată din oraș (la fiecare colț erau câte doi militari cu automate, pe care nu am avut voie să-i fotografiem) primul lucru care m-a impresionat a fost această clădire, poate pentru că aduce cu multe clădiri din Constanța în stilul Art Nouveau.

Tunis capitala Tunisiei

A doua construcție impresionantă a fost Catedrala  Saint Vincent de Paul, arhitectură neogotică dar stil neobizantin.

Tunis

Am intrat și într-un fel de mall, aflat într-o clădire de vis a vis pe care nu am apucat să o fotografiez. Sunt organizate complet diferit față de cele de la noi, așa că am pierdut mai mult de jumătate de oră încercând să găsesc niște mingi de ping-pong (cele de la hotel erau varză).

Mi-a plăcut mult și acest monument, numit Bab el Bhar (Porte de France) sau poarta mării..

Tunis

Pe pagina de facebook Dincolo de nori puteți găsi, dacă veți dori, la secțiunea „fotografii” mai multe albume cu imagini din Tunisia, grupate pe obiectivele turistice unde am ajuns.

Din aceeași categorie, adică Tunisia, mai puteți afla câte ceva din următoarele articole:
Sfat, nu mergeți în Tunisia de Ramadan. Cu greu veți găsi măcar o bere. 🙂

10 comentarii:

 1. Ai ratat o poza?!!! Deci trebuie sa revii acolo!

  RăspundețiȘtergere
 2. Fain. Poate ajung și eu cândva. Încă nu am în plan.

  RăspundețiȘtergere
 3. Bravo Radu, ma bucur ca te ai distrat si ca ai împărtășit și cu noi aceste amintiri frumoase. Dacă nu putem ajunge în realitate, ajungem cu puterea imaginației și asta și datorita pozelor si impresiilor tale despre aceasta tara superba

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A fost, una peste alta, o experiență interesantă și în general frumoasă. Tunisia are aerul României anilor 80. :) Fără comunism dar cu Ramadan.

   Ștergere
 4. Frumoase amintiri. Am vazut si albumul cu poze,si a constaat ca mai au si ei cateo cladire de pe care a picat tencuiala :))

  RăspundețiȘtergere
 5. Mult timp am ezitat intre Spania si Tunisia. Intr-un final am ales Spania si nu regret. Asta nu inseamna ca nu vom merge sa vedem si Tunisia, pe care un coleg de munca tunisian ne-o tot recomanda.
  Ma bucur pentru tine, Radu!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Merită văzută Tunisia. În special pentru vestigii. Care sunt bine conservate și relativ ușor accesibile la costuri rezonabile.

   Ștergere

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !