DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

vineri, 12 iulie 2019

Seria „Războiul Bătrânilor” - John Scalzi, scurtă recenzie

Cu câteva zile în urmă, am terminat cu plăcere cele patru volume din seria „Războiul Bătrânilor”, de John Scalzi. Cei care mai trec, din când în când, pe blogul meu știu că sunt pasionat de literatura SF. Așa că nu puteam rata să citesc o astfel de carte. Și deși există o ușoară asemănare cu  „Infanteria stelară” a lui Heinlein ori „Război etern” a lui Haldeman, eu am citit o poveste SF plină de acțiune, dar și mult diferită.

seria razboiul batranilor

În mare este vorba de o expansiune a omenirii în spațiu și de Uniunea Colonială care se ocupă de asta. Pentru că în cursul expansiunii se întâlnesc cu multe rase extraterestre, fiecare din ele luptând pentru fiecare planetă disponibilă, UC (Uniunea Colonială) înființează FCA (Forțele Coloniale de Apărare). Acestea recrutează de pe Pământ doar bătrâni de peste 75 de ani (de unde vine și numele seriei) cărora le dau un corp nou dotat cu BrainPal și SmartBlood (nu vă spun ce sunt acestea, aflați din cărti 🙂), care să îi ajute să lupte mai eficient (dar nu numai atât, veți afla când veți citi). Pe lângă FCA, așa cum are orice armată, mai existau și trupe speciale denumite popular Brigăzile Fantomă, cele care executau misiuni mai „delicate”, dotate chiar mai bine.

Seria cuprinde volumele „Războiul Bătrânilor”, „Brigăzile Fantomă”, „Ultima Colonie” și „Povestea lui Zoë”. Se pare că totuși mai există o continuare, numită în engleză „The Human Division”, dar eu nu am dat de ea în România (așa că dacă citiți articolul și știți ceva de ea, vă rog să-mi dați de știre).

Se citește ușor, are suspans, este antrenantă. Sunt sigur că iubitorii genului o vor aprecia. Eu o recomand.

***

Mulțumesc pe această cale Mirelei Carmen, de la Calea către carte pentru frumoasa lectură. Dar și Corneliei Crina de la Nimicuri și alte fantezii.


2 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !