DINCOLO DE NORI

E un blog despre de toate, de prin viaţă adunate şi de mine împrăştiate...

dincolodenoriblog

Articol premiat în Spring SuperBlog 2019

De la Sfinx la Obelisc

În toamna anului 1986 plecam să-mi satisfac stagiul militar. Tocmai terminasem liceul, în Tecuci, și îmi doream un an sabatic, ceea ce dove...

luni, 7 octombrie 2019

Un trend vine, altul trece...

Motto: „Un trend vine, altul trece, eu rămân la toate rece”.

Pentru motto-ul articolului m-am folosit, așa cum v-ați dat deja seama, de parafrazarea unor foarte cunoscute versuri eminesciene.

Rămân „rece” pentru că se pare că materialul denumit denim reușește să rămână în preferințele tinerilor dar și a celor maturi sau „trecuți de prima tinerețe”, așa cum sunt eu. Îmi place mult acest material, foarte versatil, care se adaptează cu ușurință la trendurile actuale dar și viitoare.

Unele trenduri nu se schimbă


De aceea jeans-ul pentru bărbați va face mereu parte din preferințele mele. Cum ar spune unii: „Denim din cap până-n picioare”. Deh, în tinerețe am fost motociclist. 🙂

Se spune că anul acesta la fel ca și anul trecut, culorile intense acaparează moda bărbătească. Sincer, prefer să rămân cât de cât în ținutele clasice, am totuși o vârstă (52 de ani). Este trendul meu, cel pe care îl prefer și mi se potrivește. 

În altă ordine de idei, denim-ul nu este numai pentru domni. El nu are granițe de sexe sau de vârstă. Este de ajuns să priviți următoarea imagine ca să vă lămuriți ce vreau să spun.

trend denim la doamne

Nu-i așa că le stă bine? Întreb și eu...

Se pare că denim-ul a rămas materialul preferat de multe generații încoace. Un alt material care revine la modă se pare că este raiatul, potrivit mai ales celor care iubesc stilul retro, așa cum sunt eu. 

material raiat


Din păcate, materialul nu este tocmai rezistent așa cum sunt niște jeanși de bărbați, dar datorită unor companii cum este Answear nu mai trebuie să ne facem griji că nu îi putem înlocui, așa cum pățeam eu în anii comunismului.

Și pentru că se apropie anotimpul rece aș vrea să spun câte ceva și despre paltoanele pentru bărbați, în trend în acest an. Mai ales despre cele care se potrivesc la o pereche de jeanși.

palton-joop-answear


Este un model ușor izolat, confecționat din lână, exact ce îmi doresc. Sper să cadă și pe mine măcar la fel de bine ca și pe modelul din imaginea de mai sus. 🙂

Până  acum am vorbit despre tendințele din moda 2019 care îmi plac. Acum voi vorbi despre una care îmi displace profund, pantalonii cu tur lăsat. Nu aș purta niciodată așa ceva și în plus nu m-aș simți în largul meu dacă aș merge pe stradă lângă o persoană care poartă. Nu voi pune nici măcar o imagine cu un asemenea exemplar, reclama negativă e tot reclamă.

Eu voi rămâne deschis la orice e făcut din denim, chiar și la haine confecționate din material raiat, atât timp cât au modele clasice.

Articol scris pentru SuperBlog 2019, proba nr. 1 - „Trendul vostru favorit vs. cel pe care-l apreciați cel mai puțin” sponsorizată de Answear.ro
Imaginile aparțin sponsorului.


3 comentarii:

Pe cât posibil, vă rog, fără comentarii anonime !
Iar dacă vreţi să mă înjuraţi vă rog s-o faceţi cu talent !